TASARIM BECERİ ATÖLYELERİ

Ankara Eğitim Platformu tarafından düzenlenen 21. Yüzyıl Becerileri ve Tasarım-Beceri Atölyeleri, 19.12.2019 Perşembe günü MEB Şura Salonu’nda gerçekleştirildi. Platform üyesi 22 okulun projelerini de sergilediği konferans kapsamında Büyük Kolej standı büyük ilgi gördü.

Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya SELÇUK, OECD ve Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programının (PISA) Eğitim Direktörü Andreas SCHLEİCHER, Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Sayın Muammer YILDIZ, Talim Terbiye Kurulu Başkanı Prof. Dr. Burhanettin Dönmez ve Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Turan AKPINAR’ın da ziyaret ettiği atölye çalışmalarında Büyük Kolej öğrencileri okulumuzu başarıyla temsil etti.

Ortaokul Müdür Yardımcısı Ayşe Esra PEKER, görsel sanatlar öğretmenleri Tanıl MERİÇ ve Tuğba ÖZBAY ile bilişim teknolojileri öğretmeni Yeliz ÖNDEŞ rehberliğinde, öğrencilerimiz Irmak KARAKAŞ, Efe Yaşar SÜTAY, Yiğit GÖREN, Kayra ARI, Tan MERİÇ, Mine Lena AKÇARU’nun katılımıyla “RESSAMLARIN RESİMLERİ CANLANIYOR”  ve “DİJİTAL ÇAĞ (AKILLI ÇÖP KUTUSU, MAKEY MAKEY İLE GERİ DÖNÜŞÜM OYUNU, MORS KOD İLE HABERLEŞME)” atölyeleri gerçekleştirildi.

Teknoloji, tasarım ve seramik atölyelerimizin  “RESSAMLARIN RESİMLERİ CANLANIYOR” projesi kapsamında dünyaca ünlü ressamların resimleri incelendi. Öğrencilerimiz, sanat eserlerini ve eserin bir parçasını aslına uygun teknikte resmetti ve kilden rölyef tekniği ile çalıştı; bu resimler üzerinde bir senaryo oluşturarak “Stop Motion” tekniği ile animasyon filmleri çekti. Böylece, yaratıcı düşünme ve el becerilerini yansıtan ürünler ortaya konuldu.

Teknoloji, tasarım atölyelerimizin  “DİJİTAL ÇAĞ” başlığıyla “AKILLI ÇÖP KUTUSU, MAKEY MAKEY İLE GERİ DÖNÜŞÜM OYUNU, MORS KOD İLE HABERLEŞME” projelerinin sunumu yapıldı. Projelerimizde arduino (elektronik devre tasarımı), kodlama, bilgisayarda üç boyutlu tasarım konuları bütünleştirildi. Bilgisayarda tasarladığımız ürünlerin, 3D yazıcı ile çıktısı alınarak ürün somut bir nesne haline dönüştürüldü. Projemiz problem çözme, bilgi-işlemsel düşünme, iş birlikçi çalışma, algoritma tasarımı gibi becerileri edinmeyi sağlamaktadır.