“YEŞİL BAYRAK” ALTINCI KEZ OKULUMUZDA

5.6.2014

Eko-Okullar programı, TÜRÇEV tarafından okul öncesi ve ilkokullarda çevre bilinci, çevre yönetimi ve sürdürülebilir kalkınma eğitimi vermek için uygulanan bir programdır.

Büyük Kolej olarak biz de 12 yıldan beri bu programa katılıyoruz.

Eko-Okul projesinde ele alınan konu okulların tüm birimlerinde işlenmektedir. İki yıl boyunca aynı konuyu ve destek konuları etkinliklerle, çalışmalarla öğrencilerin kavramaları sağlanmaktadır. İki yılın sonunda Eko –Okul il görevlileri okulları ziyaret ederler ve uygun gördüklerinde ödül olarak “Yeşil Bayrak” verirler.

Yeşil Bayrak törenine daha önceki yıllarda okulumuz da ev sahipliği yapmıştı. Bu yıl, Yeşil Bayrak töreni İstanbul Kurtköy Doğa Koleji’nde sahiplerini buldu. Biz de Büyük Kolej olarak 6.Yeşil Bayrağımızı okulumuza getirdik.

Büyük Kolejliler olarak hep birlikte Eko-Okul’un amacına uygun bireyler olmamız ve okulumuz bahçesinde “Yeşil Bayrak”ın her zaman yerinde kalması dileğiyle…