Büyük Kolej Yaz Okulu, çocuklarımızı gereksinim duydukları spor ve sanat alanlarında daha aktif hale getirmek, onların fiziksel ve psiko-sosyal gelişimlerine destek olmak ve yaz tatillerini eğlenceli bir şekilde geçirmelerini sağlamak amacıyla her yıl okulumuz bünyesinde gerçekleştirilir.

5-14 yaş arası okul ve okul dışından öğrencilerin, Basketbol, Voleybol, Tenis, Yüzme, Masa Tenisi, Jimnastik, Dans, Görsel Sanatlar, Satranç,  Okuma Saatleri, Çizgi Film-Sinema, Çeşitli  Grup Oyunları ve Yarışmaların  yer aldığı  programa katılırlar.

Milli takımlarda görev yapan antrenör kadromuz ile pedagojik formasyona sahip öğretmenler tarafından yürütülen programın tümü okul yerleşkemizdeki modern spor ve ders alanlarında  uygulanır. Her dönem sonunda düzenlenen veda partisinde öğrencilere katılım belgeleri verilir. Öğrencilerin ulaşımı, okulun servis araçları ile sağlanır. Öğle yemekleri ve ikindi kahvaltıları,  okulumuzun aşçıları tarafından  ve diyetisyenimizin kontrolünde hazırlanarak servis edilir.

Yüzme dersi için mayo, bone, havlu, terlik, havuz gözlüğü, yedek kıyafet tenis dersi için raket, top  ve yedek kıyafet öğrenci tarafından hergün getirilecektir.