TÜRKİYE 22. ZEKÂ OYUNLARI YARIŞMASINDA BÜYÜK KOLEJ İLK 10 DA!

27.5.2017

Türkiye Zekâ Vakfı tarafından 22 yıldır düzenlenen ve bu yıl İş Bankası sponsorluğunda ODTÜ, TÜBİTAK ve Milli Eğitim Bakanlığı destekleriyle gerçekleştirilen Türkiye 22. Zeka Oyunları Yarışması OYUN 2017’nin final sınavı ve ödül töreni ODTÜ’de gerçekleştirildi. Her yıl binlerce kişinin yarıştığı Türkiye Zekâ Oyunları Yarışmasına, yaş, cinsiyet ve eğitim gibi sınırlamalar olmadan zekâsına güvenen herkes katılabiliyor. İnsanların düşünme alışkanları ve yeteneklerini geliştirmeye katkıda bulunmayı amaçlayan yarışmanın bütün soruları Türkiye Zekâ Vakfı Başkanı Emrehan Halıcı tarafından hazırlanıyor.

5541 kişinin katıldığı eleme sınavı sonrasında çevrimiçi gerçekleştirilen yarı final sınavını başarıyla geçen 739 yarışmacı en zorlu sınavda, final aşamasında yarışmaya hak kazandı. Yarışmacılara 10 sorunun yöneltildiği finalde, çocuk kategorisinde yarışan Ortaokul 7. sınıf öğrencimiz Eylül Güler, 10 sorunun tamamını doğru cevapladı. Genç kategorisinde yarışan Fen Lisesi 10. sınıf öğrencimiz Mert Eren ve 12.sınıf öğrencimiz Baran Kırdar, 10 sorudan 8 tanesini doğru cevaplandırdı. Her sorunun farklı puana sahip olduğu bu sınavda Mert Eren Türkiye’nin en zeki 7., Eylül Güler en zeki 9. ve Baran Kırdar ise en zeki 10. kişisi unvanını kazandı.

Öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.