ULUSAL BİLİM OLİMPİYATLARI

Liseye (son sınıflar hariç)  ve ortaokulların 8. sınıfına devam etmekte olan öğrencileri Temel Bilimlerde çalışmalar yapmaya özendirmek, çalışmalarını yönlendirmek ve bu alanlarda gelişmelerini destekleyerek katkı sağlamak amacıyla Matematik, Bilgisayar, Fizik, Kimya ve Biyoloji dallarında Ulusal Bilim Olimpiyatları düzenlenmektedir.

Sınav aşamalı olarak yapılmakta ve birinci aşama sınavları sonucunda belli bir düzeyde başarı gösteren öğrenciler TÜBİTAK BİDEB tarafından Ankara’da yapılan ikinci aşama sınavlarına davet edilirler. Ayrıca, birinci aşama sınavlarını takip eden yaz aylarında, bu öğrencileri ikinci aşama sınavlarına eşit şartlarda hazırlamak amacıyla, alanlarında uzman akademisyenler tarafından eğitilecekleri Yaz Okulu Organizasyonu düzenlenir. 11Fen lisesi öğrencimiz Mert Eren bu birinci aşama sınavında göstermiş olduğu başarıyla ikinci aşama sınavına girmeye ve  yaz okulu programına katılmaya hak kazanmıştır. Öğrencimizi tebrik eder ,sınavın diğer aşamalarında başarılar dileriz.