RAHMİ KOÇ MÜZESİ

Özel Büyük İlkokul 4. sınıf öğrencileri,geçmişin izlerini  yerinde görmek üzere Ankara Kalesi ‘nde bulunan Rahmi Koç Müzesi’ne gittiler.

Öğrenciler bu gezide müzede bulunan ve her biri döneminin en önemli özelliklerini yansıtan büyük bir koleksiyonu görme fırsatı buldular.

Geçmişin bu güzel mirasını tanıyarak hava, kara ve demir yolunda kullanılan motorlu motorsuz tüm taşıtlardan; sanayide kullanılan buhar makinaları,denizcilik,ulaşım, iletişim araçları,eski ev eşyaları,fotoğraf makinaları ve otantik çarşıyı da gezerek araçların tarihsel  gelişimi hakkında bilgi sahibi oldular.

Öğrenciler  bulundukları coğrafyada var olan medeniyetlerden kalan kültürel zenginliği tanımanın heyecanı içerisinde okullarına döndüler.

.