BİLİM ŞENLİĞİ

Bilim Şenliği 1990’dan beri her yıl nisan ayında düzenlenen geleneksel bir etkinliktir. Fen bilimleri zümresi, Bilim Şenliği etkinliğinin her aşamasında; araştırmacı, üretken, bilimsel yöntem basamaklarını özümsemiş,  bilgiyi yaşamla ilişkilendirebilen ve uygulayabilen bireyler olmalarını hedefleyerek öğrencilere rehberlik eder.

Büyük Kolej Ortaokul öğrencileri ilgi duydukları bir konuda hazırladıkları projelerini şenlik günü okulumuzun çok amaçlı salonunda sergileyerek okulumuzun diğer öğrencilerine, velilerimize, jürilerimize sunarlar. Bu sayede bilim şenliği sadece bilimsel çalışma yöntemlerini öğretmek ile kalmaz, öğrencilerin kendilerini ifade etmelerine fırsat verir.Proje sahibi öğrenciler,  ilgi duydukları konuları uygulamalı olarak görmenin ve göstermenin heyecanını yaşarken diğer katılımcılar da fen ile ilgili birçok konuda ilginç ve işlevsel  bilgilere sahip olurlar. Fen bilimleri Zümresi, projenin karar verilmesinden bilim şenliği bitimine kadar, proje sahibi öğrencilerimizi takip ederek onlara rehberlik eder.

Büyük Kolej Bilim Şenliğinde bu yıl da öğrencilerimiz başarılı projeleriyle jüri üyelerini büyüledi.