ARAŞTIRMACI ÇOCUK

Büyük Kolej’in ilkokul öğretmenleri seminer çalışmalarında bu kez Araştırmacı Çocuk Merkezi eğitmenleri ile buluştular. Çocukların soru sormaları, sordukları sorular üzerine düşünüp araştırma yapmaları, elde ettikleri sonuçları değerlendirebilmeleri bilimsel düşünme becerilerinin gelişmesini sağlayan “Sorgulamaya dayalı eğitim – öğretim ortamı nasıl olmalıdır? Öğrencilerimize bilimsel düşünme becerilerini nasıl kazandırabiliriz?” üzerine bir eğitim gerçekleştirdik. Eğitim sırasında, sınıf içi etkinliklerimizi zenginleştirecek yaratıcı materyallerle tasarım yaptık. Aynı zamanda alternatif uygulama yöntemleri üzerine fikirler geliştirdik.

Katılımcı öğretmenlerimize ve Araştırmacı Çocuk Merkezi eğitmenlerine teşekkür ederiz.