Ankara Matematik Olimpiyatlarında Bronz Madalya Aldık

Arı Okulları tarafından düzenlenen 11. Matematik Olimpiyatlarına 78 okuldan 203 öğrenci katıldı. Öğrencilerimizden Aybala Karagöz yarışmada bronz madalya alırken diğer iki öğrencimiz Jansel Betül Şahin ve Efe Kaya Ercan da bu yarışmada okulumuzu çok başarılı bir şekilde temsil ettiler. Yarışmada, ortaokul matematik dersi müfredat programında yer alan konuların kazanımları doğrultusunda 20 çoktan seçmeli ve 4 klasik soru soruldu.
Arı Okulları Kurucusu Sıtkı ALP törende yaptığı konuşmada matematiğin din, dil, ırk ve ülke ayırt etmeden ortak bir kültür olduğunu vurguladı. Matematiğin insan aklının yarattığı en büyük değer olduğunu söyleyen Alp, bu bilimin her zaman doğru kalacağını, çağları aşarak yeni kuşaklara ulaşacağını ifade etti. Organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür eder, bu güzel yarışmanın önümüzdeki yıllarda da devam etmesini dileriz.