ŞİİRLERİ “DİZELERİN RENKLERİ” SERGİSİNDE ARADIK…

Büyük Kolej 10.sınıf öğrencileri, TDE Zümresi rehberliğinde Cermodern’de düzenlenen ‘’Dizelerin Renkleri’’ isimli sergiye katıldı. Türk şiirine yön veren, unutulmaz dizeleriyle tanıdığımız Namık Kemal, Nâzım Hikmet, Sabahattin Ali, Rıfat Ilgaz, Bedri Rahmi Eyüboğlu, Özdemir Asaf, Orhan Veli, Cemal Süreya, Attilâ İlhan, Cahit Külebi, Rüştü Onur, Fazıl Hüsnü Dağlarca gibi 37 ünlü şairin orijinal el yazmaları ile Zafer Gençaydın, Ali Kotan, Onay Akbaş, Devrim Erbil, Gören Bulut, Metin Yurdanur, İbrahim Örs, Hanefi Yeter, Habip Aydoğdu, Filinta Önal başta olmak üzere 37 ünlü ressam ve heykeltıraşın eserleri sergide yer aldı. Öğrenciler, ‘’Şiir’’ ünitesinde öğrendikleri bazı şairlerin şiirlerinin yansımalarını resimlerde görerek farklı bir deneyim elde ettiler.