Büyük Kolej’de Ortaokul

Öğrenci Merkezli, Çok Dilli Sistem

Büyük Kolej Ortaokul Programı bütünüyle öğrenciyi merkez alır. Öğrencilerin, bilimsel yaklaşımla verilen temel derslerin yanı sıra, okul öncesinden başlayan İngilizce ve İkinci Yabancı Dil eğitimlerini kullanarak bilgi ve becerilerini geliştirmeleri, hem anadillerinde hem de yabancı dillerde kendilerini doğru ve etkili bir şekilde ifade etmeleri, küresel bakış açısı kazanmaları, çevre bilinci edinmeleri ve hem akademik, hem de sosyal yönden gelişimlerini sürdürmeleri hedeflenir.

Milli Eğitim Bakanlığının öngördüğü müfredatın yanı sıra, Akıl Oyunları, Destination Imagination, Matematik Olimpiyatları gibi projelerle desteklenen eğitimler, kulüp çalışmaları, sosyal ve kültürel geziler ile sanatsal ve sportif çalışmalar, öğrencilerin gerek kendi çevrelerini ve kültürlerini, gerekse dünyayı ve farklı kültürleri tanıyan, anlayan, bağımsız düşünebilen bireyler olarak yetişmelerine yönelik çalımalar uygulanır.