ÖĞRENCİMİZİN SCICHALLENGE BAŞARISI

9.10.2017

Gençlerin bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik alanlarında eğitim ve kariyer gelişimini teşvik etmek amacıyla Avrupa Birliği’ne üye ve aday ülkeler arasında düzenlenen SciChallenge Yarışması, 50 farklı konu başlığı ile yapıldı. Toplam 28 ülkeden 438 projenin YouTube kanalı üzerinden halk ve jüri oylamasına katıldığı yarışma, sosyal medyada 21 bine yakın beğeni ve paylaşım ile 4 milyonun üzerinde görüntülenmeye ulaştı. Burada yapılan oylama sonucunda ortaokul 8.sınıf öğrencimiz Defne Lal ORUNCAK’ın projesi  ilk 12 proje arasına seçildi. Öğrencimiz Viyana Üniversitesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen ödül törenine davet edildi.

Öğrencimiz, SciChallenge Yarışması Ödül Töreni Programı kapsamında, Viyana Üniversitesini yakından tanıma, Viyana Spittelau Atık Yakma Tesisine (Spittelau Waste Incineration Plant) giderek atık yakma ve enerji verimliliği sistemi hakkında bilgi edinme şansı buldu. Ayrıca, kapalı alan gökyüzü dalışı yapıp Viyana Teknoloji Üniversitesi Atom Enstitüsünü (Atominstitut of the University of Technology Vienna) ziyaret ederek bir nükleer reaktörün nasıl çalıştığı hakkında bilgi aldı, çeşitli deneyler yaptı ve Viyana’nın tarihi alanlarını yakından gördü.

Ülkemizi ve okulumuzu başarıyla temsil ederek bizleri gururlandıran öğrencimiz Defne Lal ORUNCAK’ı kutluyoruz.