ÖĞRENCİMİZİN SATRANÇ BAŞARISI

4.4.2016

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen “Okullar Arası Satranç Turnuvası Bölge Finalleri”nde,  Büyük Kolej Ortaokulu öğrencisi Mehmet Buğra Fırat (5C) ‘Küçükler’ kategorisinde yaklaşık 75 yarışmacı arasında 4. oldu ve madalya ile ödüllendirildi.

30-31 Mart tarihlerinde Sinop’ta düzenlenen yarışma, Küçükler- Yıldızlar ve Gençler Kategorilerinde erkekler ve kızlar olarak toplamda 6 kategoride yapıldı. Yarışmada okulumuzu temsil eden 6C sınıfı öğrencisi Murat Umut Akoğlanoğlu ise yarım puanla finali kaçırarak turnuvayı 22. olarak tamamladı. Erkeklerde ilk 20, kızlarda ise ilk 10 Türkiye Finallerine katılmaya hak kazandılar.

4-8 Mayıs tarihlerinde Çorum’da düzenlenecek olan Türkiye Şampiyonasında, Mehmet Buğra Fırat’a başarılar diliyoruz.