ÖĞRENCİLERİMİZ SATRANÇ TURNUVALARINDAN MADALYA İLE DÖNDÜLER

18.4.2016

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında, Satranç Federasyonu çocuklara yönelik bir dizi etkinlik düzenledi.

Armada AVM’de 17 Nisan Pazar günü 60 oyuncu ile sınırlı yaş grupları satranç turnuvası düzenlendi. Turnuvada 10-12 yaş grubu genel kategoride yarışan Mert Filik (5D)  toplam 6 turda 4.5 puanla 3., 9 yaş altı genel kategoride yarışan Efekan Ünaldı (3A) 4 puanla 4. oldu ve madalya ile ödüllendirildi.

16-17 Nisan tarihlerinde, Çayyolu Final Okulları salonlarında, yaş grupları kategorileri ve her yaş için açık kategori olarak turnuva düzenlendi. Yaklaşık 150 yarışmacının katıldığı turnuvada 11 yaş kızlar kategorisinde Tuna Bakkaloğlu (5B), 6 turda 4 puanla 2. oldu ve madalya ile ödüllendirildi. 8 yaş kategorisinde yarışan Umut Yalanız (4D) 6 turda 4.5 puanla yarışmayı 6. olarak tamamladı.  Turnuvada açık kategoride yarışan ve kendilerinden daha tecrübeli oyuncularla deneyim kazanmayı tercih eden Umut M. Akoğlanoğlu (6C) 6 turda 3.5 puanla, Baran Yaman (4C) 3 puanla turnuvayı tamamladılar.