LİSE ÖĞRENCİLERİMİZ MATEMATİKTE YENİ BİR BAŞARIYA DAHA İMZA ATTILAR.

10.5.2016

Bu yıl 6.sı düzenlenen TED Ankara Koleji  liseler arası matematik yarışmasına öğrencilerimiz Ayça YILMAZ, Mert EREN ve Baran KIRDAR’dan oluşan Büyük Fen Lisesi takımıyla katıldık. Bireysel, takım yarışması ve karışık takımlar etabı olmak üzere 3 kategoriden oluşan yarışmada öğrencilerimiz 9, 10 ve 11. sınıf matematik müfredatı sorularında ter döktüler. Her kategorinin ayrı ayrı değerlendirildiği bu etkinlikte bireysel etabının birincisi 9.sınıf öğrencimiz Mert EREN oldu. Takım yarışması etabını güçlü takımımız 3.olarak tamamladı. Son etapta öğrenciler karma takımlar halinde yarıştılar. Bu etapta ilk iki etabın stresini atmak ve farklı okullardan gelen öğrencilerin birbirleriyle iletişim kurup bilgi alışverişinde bulunmaları amaçlanmış ve bu amaca hakkıyla ulaşılmıştır. Son etapta tüm öğrenciler gülerek, eğlenerek ve keyifle matematik sorularını çözdüler. TED okullarının yanı sıra Ankara’nın önde gelen okullarının Büyük Kolej, Arı Koleji, Nesibe Aydın Koleji, ODTÜ Geliştirme Vakfı Koleji’nin davet edildiği yarışmada 13 takım yarışmıştır.

Öğrencilerimizi elde ettikleri bu büyük başarıdan dolayı kutlarız.