KODLUYORUZ…

Büyük Kolej 3-B sınıfı öğrencisi Kuzey İSAK, Bill Gates, Mark Zuckerberg gibi bilişim ve teknoloji dünyasının önde gelen isimlerinin de destekçisi olduğu, kar amacı gütmeyen bir organizasyon olan Code.org tarafından 7-11 yaş aralığı için hazırlanan “Lightbot” adlı programın seviyelerini tamamlayarak Code.org tamamlama sertifikasını almaya hak kazandı. Dijital karakterlere yönlendirmelerin yapıldığı, yapılan yönlendirmelerle karakterin komutlar doğrultusunda hedefe ulaştırılmaya çalışıldığı Lightbot programında, öğrenciler, programlamanın zeminini oluşturan işlem basamaklarını sıralayabilme, en kısa yolu kullanarak hedefe ulaşabilme, hedefe giden yoldaki hatalı basamakları bularak düzeltebilme gibi becerileri de kazanıyor. Öğrencimizi başarısı dolayısıyla tebrik ediyoruz.