BEŞİNCİ SANAT EDEBİYAT BULUŞMALARI

Büyük Kolej Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünün düzenlediği "Beşinci Sanat" etkinliklerinde Büyük Kolej ve Büyük Fen Lisesi 10. sınıf öğrencileri Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Edanur Ersan yönetiminde Haldun Taner’in Sancho’nun Sabah Yürüyüşü adlı hikâyesini yorumladı. Sancho, Alman Büyükelçiliğinden Sıhhiye’ye kadar sahibiyle yürüyüşe çıkan bir köpektir. Yolculuğu sırasında karşılaştığı insanlar ve köpekler üzerine belirttiği gözlemleri bizlere yeni bakış açıları kazandırır. Hikâyeden yola çıkarak insana ve insan ilişkilerine farklı bir gözle bakan öğrenciler, yerinde tespitleriyle güzel bir sohbet ortamı oluşturdu. Hikâyenin Ankara’da ve özellikle öğrencilerin tanıdığı bir çevrede geçiyor olması da öğrencilerin ilgisini çeken başka bir konu oldu. Katılım gösteren sanatsever öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Bildirim