BÜYÜK KOLEJ’E BÜYÜK BAŞARI YAKIŞIR

28.4.2014

1. Uluslararası Coğrafya Olimpiyatı Türkiye elemeleri sınavı 27 Nisan 2014 tarihinde Özel Enka Okullarında yapılmıştır. Sınava 182 öğrenci katılmış, 63 öğrenci mülakat sınavına davet edilmiştir.Büyük Kolej olarak öğrencilerimiz Ayça YILMAZ, Bengi BAYAR, Sude BÖLER, Selin TÜRKOĞLU ve Burkay KÜLAHÇIOĞLU ile ilk kez katıldığımız 11. Uluslararası Coğrafya Olimpiyatları Türkiye eleme sınavında 3 öğrencimiz Bengi BAYAR ( 9 Fen lisesi ) , Selin TÜRKOĞLU (10 Fen Lisesi) , Sude BÖLER ( 10 Fen lisesi ) büyük başarı göstererek 11 Mayıs 2014 tarihinde ülkemizi temsil edecek olan mülakat sınavına katılmaya hak kazanmıştır.

Seçilen 4 kişiden oluşacak Türk takımı 12 -18 Ağustos 2014 tarihleri arasında Polonya’nın Krakow kentinde yapılacak yarışmada 40 ülke ile yarışacaktır. Öğrencilerimizi ve onları çalıştıran öğretmenlerimiz  Ali Kadri AKDEMİR ve İlknur Serim KURT’ u tebrik ederiz.