BÜYÜK KOLEJ “DOUGH PARTICLES” TAKIMININ CERN BAŞARISI!

Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi CERN tarafından genç beyinleri harekete geçirmek ve onların parçacık fiziğini daha yakından öğrenmelerini sağlamak amacıyla son beş yıldır yürütülen proje etkinliğine Türkiye’den Büyük Kolej “Dough Particles” takımı ile katıldı.

Bütün dünya ülkelerinin 16-20 yaş arası gençlerine açık olan proje yarışması; proje amacı ve içeriğine göre farklı kombinasyonlarıyla birçok hızlandırıcı ve ölçüm aletlerinin kullanılmasından oluşuyor.  Büyük Kolej takımı Fizik Öğretmeni Özlem Şentürk rehberliğinde, öğrenciler Leyla Naz Candoğan, Meriç Uluçay, Bora Fatih Kazancı, Yağmur Değerli ve Deniz Değerli ile Türkiye’deki Bor madeni zenginliğinden yola çıkarak, Bordan Lityum pil üretimine dönüşüm deneyini teorik olarak hazırladı ve CERN yetkilileri tarafından sertifika almaya hak kazandılar.

Öğrencilerimizi tebrik ediyor ve bilime olan ilgilerinin hayat boyu sürmesini diliyoruz.