BÜYÜK KOLEJ ANADOLU MEDENİYETLERİ MÜZESİNDE…

9. sınıf öğrencileri, “Benim Objem” etkinliği kapsamında rehber öğretmenleri Berrin Malatyalı ve Derya Yapıcı eşliğinde Anadolu Medeniyetleri Müzesine gitti. Öğrencilerin İlk Çağ Anadolu Uygarlıkları ünitesinde elde ettikleri kazanımları pekiştirmelerini sağlamak amacıyla düzenlenen etkinlikte, beşer kişilik öğrenci grupları kendilerine verilen yönerge ve gezi planı doğrultusunda İlk Çağ insanı ile empati kurarak seçtikleri dönemle ilgili bir obje hazırlamak için çalışmalar yaptı. Öğrencilerin müzede elde ettikleri tecrübeleri yaşama geçirebilmeleri, bilgi ve görgülerini yazılı hale getirebilmeleri ve yaratıcılık yeteneklerini ortaya çıkarabilmeleri amacıyla düzenlenen müze gezisi ile öğrencilerin tarihe olan ilgilerinin arttırılması amaçlandı.