ANKARA SATRANÇ ŞAMPİYONASINDAN 4 MADALYA İLE DÖNDÜK

27.12.2016

Ankara’nın küçük ustaları, “Geleneksel Ankara Yaş Grupları Satranç Turnuvası”nda buluştular. 11 yaş kızlar kategorisinde Çisel Anaçoğlu (5/D), 6 puanla tek başına birinci oldu.

Türkiye Satranç Federasyonunun düzenlediği turnuva, 23-24-25 Aralık tarihlerinde, Altınpark Fuar ve Kongre Merkezinde gerçekleştirildi. Yaklaşık 900 öğrencinin katıldığı turnuvada, tüm oyuncular kazanmak için kıran kırana mücadele verdi.

Yaş grupları kategorilerinde düzenlenen turnuvada, katılımın fazla olması nedeniyle ilk 10 dereceyi hak eden yarışmacılar, madalya ile ödüllendirildi.

7 tur olarak düzenlenen turnuvada:

13 yaş genel kategorisinde, Murat Umut Akoğlanoğlu (7/C), 5 puanla dördüncü oldu.

11 yaş genel kategoride Baran Yaman (5/D), 5 puanla dokuzuncu oldu.

12 yaş genel kategoride Tuğalp Erşan Karaca (6/D), 5 puanla onuncu oldu.

Oyuncular turnuva sonunda düzenlenen törenle madalyalarını aldılar ve Şubat ayında Antalya’da düzenlenecek olan Türkiye Şampiyonasında yarışma hakkı elde ettiler.

Turnuvaya katılan diğer öğrencilerimiz de başarılı sonuçlar aldılar: Mert Can Sefa (6/C) 4puan, Mert Filik (6/D) 4 puan,  Efekan Ünaldı (5/A) 4 puan, Ege Tütüncü (2/A) 4 puan, Yiğit Fehmi Ege (2/B) 3 puanla turnuvayı tamamladılar.

Okulumuzu temsilen ilk kez turnuvaya katılan ve sabırla mücadele veren minik ustalar: Deniz Gülgösteren (1/C) 4 puan, Ege Açıkbaş (1/B) 3 puan, Uras Efe Kılınçarslan (1/A) 2.5 puanla turnuvayı tamamladılar.

Tüm öğrencilerimizi ve velilerini emeklerinden dolayı tebrik ve teşekkür ediyoruz.