21. SONBAHAR ÖĞRETMENLER SEMPOZYUMU

Büyük Kolej, İstanbul Üsküdar Amerikan Lisesinde düzenlenen 21. Sonbahar Öğretmenler Sempozyumuna idareci, uzman ve öğretmenlerden oluşan ve okulöncesi, ilkokul, ortaokul ve lise kademesinden toplam 20 kişilik eğitim kadrosu ile katıldı. İlki 1997 yılında gerçekleştirilen ve geleneksel olarak yılda bir kez İstanbul’da düzenlenen sempozyumun amacı; okulöncesi eğitimden 12.sınıfa kadar Matematik, Türkçe, Yabancı Diller, Fen Bilgisi, Sosyal Bilimler, Müzik, Görsel Sanatlar, Beden Eğitimi, Bilişim Teknolojileri ve Rehberlik alanlarında Türkiye genelinde çeşitli okullardan katılan öğretmen ve uzmanların deneyimlerini, sınıf içi uygulamalarını Türkçe, İngilizce, Fransızca ve Almanca dillerinde birbirleriyle paylaşmalarına olanak sağlamak.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da sempozyuma Büyük Kolej iki sunumla katıldı: “Filozof Çocuktan Çocuk Felsefesine” ve “Çocuk Hakları” başlıklı sunumlar, 4.sınıf öğretmeni Şeyma Yumurtacı ve Program Geliştirme Uzmanı Özlem Özata tarafından hazırlandı. Şeyma Yumurtacı tarafından gerçekleştirilen sunumlar, yoğun bir ilgi ile karşılandı. Katılımcılardan alınan olumlu geribildirimler Büyük Kolej’in bundan sonraki çalışmalarına da ışık tutacak.