15. ULUSLARARASI COĞRAFYA OLİMPİYATI

Arı Kolejinde 15.si düzenlenen Coğrafya Olimpiyatlarının 1.Basamak Coğrafya Bilim Sınavı, İstanbul-Ankara-İzmir-Antalya-Gaziantep illerinde oluşturulan 5 sınav merkezinde yapıldı. Sınava 40 okul katıldı. 210 öğrencinin katıldığı sınava okulumuzdan 16 öğrencimiz girdi.

9, 10. ve 11. Sınıf Coğrafya müfredatından 80, genel kültürden 20 olmak üzere toplam 100 sorunun bulunduğu sınavda, ilk aşamada sınavın dili Türkçe ve sonraki tüm aşamalarda sınav İngilizce olarak devam etti. Sınava katılan öğrencilerin % 30’u 2. basamak sınavına girmeye hak kazandı.

25 Şubat 2018 Pazar günü İstanbul Enka Okullarında düzenlenen Coğrafya Olimpiyatları 2. Basamak İngilizce Multimedya sınavına 6 öğrencimiz katılmaya hak kazandı.

Öğrencilerimiz ve Sıralamaları;

11-FEN sınıfından; Ozan SAMUT 30.

12-B sınıfından; Zeynep ÇETİN 26. , Ilgaz ALACA 31. , Deniz GÜRSOY 16.

12-FEN sınıfından; Meriç ULUÇAY 12. , Leyla Naz CANDOĞAN 9.

Öğrencilerimizi ve onları çalıştıran öğretmenlerimiz  İlknur SERİM KURT ile Ayşen ÖZDEMİR’i tebrik eder, bu süreçte desteklerini esirgemeyen Okul Müdürümüz Sn. Naci ÖZONAY’ a, Fen Lisesi Müdür Yardımcısı Sn. Nafi AYKÖSE’ye teşekkür ederiz.